"Hebben we hier in Groot-Brittannië wel ooit een vrouwelijke premier gehad?"

De Britten waren de afgelopen week niet alleen in de ban van de verloving van prins Harry en Meghan Markle, ook het nieuwe seizoen van het populaire tv-programma "I'm a celebrity… Get me out of here!" ging weer danig over de tongen. Zeker toen een van de deelnemers, bokser Amir Kahn, die in 2004 nog een zilveren medaille voor Groot-Brittannië won op de Olympische Spelen, een wel erg opmerkelijke blunder maakte. Dankzij Twitter werd zijn uitschuiver ook wereldwijd door nieuwsmedia opgepikt.

Het ITV-programma doet 12 bekende en minder bekende celebrity’s even alle luxe opgeven door hen af te zonderen in de wildernis. Op elkaars lip zitten in moeilijke omstandigheden levert dan weer bitsige conversaties op. Al zorgde Amir Kahn toch wel voor een erg opmerkelijke tussenkomst, toen het gesprek ging over vrouwen in de nationale Britse politiek. Kahn vroeg zich immers, in het land waar jarenlang Margareth Thatcher premier was en dat nu door Theresa May bestuurd wordt, af of er ooit wel vrouwen geweest waren die het tot eerste minister geschopt hadden:

Op sociale media kon de hilariteit natuurlijk niet op:

Meest gelezen