Videospeler inladen...

Bouwmeester Van Broeck over mogelijke belangenvermenging Antwerps stadsbestuur: "Vooral stemmingmakerij"

De Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck vindt dat de hele affaire rond mogelijke belangenvermenging tussen het Antwerpse stadsbestuur en de bouwpromotor Land Invest vooral stemmingmakerij is en geen bewijs van corruptie. Dat zegt hij in "Terzake"

"Ik zie een filmpje van mensen die iets gaan eten en ik kan daar niet veel aan vastknopen behalve dat die iets gaan eten", zegt Van Broeck. "Ik denk dat het belangrijk is voor de pers om zich te focussen op feiten en niet nog meer rook te maken dan er al is. Ik denk dat het eerder stemmingmakerij is, dat is geen bewijs van corruptie."

"Het masterplan voo de Slachthuissite is voorbeeldig tot stand gekomen. Wat ik wel vaststel is dat elke hoogbouw in dit verkavelde laagbouwland wel ergens op weerstand stoot", zegt Van Broeck. "Ik zou het spijtig vinden dat de huidige stemmingmakerij als slecht neveneffect zou meebrengen dat we ook goede projecten beginnen weg te pesten."

Filip Dewinter: Links heeft de vinger in het eigen oog gestoken

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter zegt dat er geen smoking gun was in de hele affaire. Anders zou hij wel mee in de aanval zijn gegaan tegen het stadsbestuur.

Videospeler inladen...

Bert Bultinck: "Meer vragen over de Lins Tower"

Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck  zegt dat het Apachefilmpje aan het restaurant een perceptieprobleem is, maar dat er wel veel dwingende vragen zijn over de Lins Tower op de voormalige Renault-site.

Videospeler inladen...

Meest gelezen