Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Britse en Europese onderhandelaars akkoord over financiële regeling Brexit

De Britse en Europese onderhandelaars zouden er in geslaagd zijn een akkoord te sluiten over de financiële regeling van de brexit.  

Daarmee zou een cijfer tussen 45 en 55 miljard euro gemoeid zijn, zo meldt de Britse krant The Telegraph dinsdagavond op gezag van twee bronnen. Tot dusver lag het financiële bod van de Britse regering om en bij de 20 miljard euro, een voorstel dat door Europa verworpen werd. De factuur lag volgens Europa eerder tussen de 50 en 60 miljard euro. Zowel aan Europese als aan Britse kant wordt voorlopig geen commentaar gegeven. "Intense onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Commissie worden deze week in Brussel voortgezet, waar we trachten om tot een akkoord te komen", klonk het aan Britse kant in een korte mededeling.

Meest gelezen