Videospeler inladen...

Dana Winner zingt "Nothing else matters" van Metallica (met de zegen van Fleddy Melculy)

Op haar nieuwe album zingt Dana Winner een Nederlandstalige cover van "Nothing else matters", de iconische hit van Metallica. In "Van Gils & gasten" krijgt ze hiervoor de zegen van Fleddy Melculy.

"Eerste liefde": zo heet het nieuwe album van Dana Winner met daarop 12 bewerkingen van internationale hits. Een van de nummers is "Jouw liefde is alles", een cover van "Nothing else matters" van Metallica.

"De ballades van heavymetalbands zijn vaak erg toegankelijk", zegt Winner vanavond in "Van Gils & gasten" op Eén. "Dat geldt ook voor Metallica. Toch heb ik het nummer naar mij toe getrokken met een Nederlandstalige tekst van Frank Vander Linden."

Winner is naar eigen zeggen zelf fan van "Nothing else matters". "Natuurlijk, anders had ik de cover niet op het album gezet. Het telt enkel nummers waarnaar ik al mijn hele leven luister."

Toestemming

Zomaar nummers herwerken, mag niet. "Je moet altijd toestemming vragen. We wilden ook nummers van R.E.M., maar dat mocht niet. Je moet ook de Engelse vertaling van je Nederlandstalige tekst insturen die ze dan controleren. Het kan zijn dat ze het niet goedkeuren of zelfs dat ze niet antwoorden, maar ik heb de zegen gekregen."

In de uitzending krijgt Winner vanavond ook de zegen van Fleddy Melculy, het alter ego van Jeroen Camerlynck van De Fanfaar dat met een flinke portie ironie heavy metal zingt. Hoe dat gaat, kan u in de video bovenaan dit artikel zien.

Meest gelezen