Videospeler inladen...

De 3 van Ward: een nieuwe Pixar-film, Japanse anime en spanning uit Noorwegen

Deze week komen niet minder dan 11 nieuwe films in de Belgische bioscopen. Ward Verrijcken geeft 3 titels om het cinematografische kaf van het koren te scheiden.

Het nieuwe bijna-meesterwerk van Disney en Pixar is "Coco". Het verhaal speelt zich af in Mexico op de dag van de dood. Een klein jongetje met muzikale ambities wordt op die dag niet bezocht door zijn grootouders maar reist hen tegemoet de hemel in. Een mooi verhaal over de Mexicaanse cultuur, over trouw blijven aan jezelf en met een pro-diversiteit boodschap.

"Your Name" is een onvervalste Japanse anime. De tekenfilm gaat over een jongen in Tokyo en een meisje op het platteland. Ze wisselen voortdurend van identiteit: soms wordt het personage wakker als de jongen en soms als het meisje. Ze weten niet echt waar hun echte identiteit zit en gaan op zoek naar elkaar. De existentiële tekenfilm is een beetje te serieus en een beetje te lang voor Ward maar wereldwijd wel een hit.

Uit Noorwegen komt de feministische huiverprent "Thelma". Een jonge vrouw gaat studeren aan de universiteit van Oslo. Daar wil ze zichzelf ontplooien en haar eerste relatie beginnen met een andere vrouw. Ze gaat echter gebukt onder haar verleden, vooral onder de dogma's van haar fanatiek religieuze ouders. Het verlangen naar vrijheid wordt slim uitgebeeld met een aantal horrorclichés. Met een strakke regie, goede vertelling en spannig is "Thelma" de aanrader van deze week.

Meest gelezen