AFP or licensors

Engie Electrabel mag leveren aan Vlaamse overheid

Engie Electrabel heeft een gigantisch order binnengehaald bij het Vlaams Energiebedrijf.  

Engie Electrabel gaat stroom en gas leveren aan honderden overheidsgebouwen in Vlaanderen. Financiële details werden niet bekendgemaakt. Het Vlaams Energiebedrijf belevert Vlaamse instellingen met gas en elektriciteit, maar ook de regie der gebouwen en binnenkort ook aan lokale besturen. Het fungeert als aankoopcentrale en organiseerde in september vorig jaar een aanbesteding. Die werd binnengehaald door Engie Electrabel.

Het eerste contract betreft de levering van gas aan meer dan 200 overheidsinstellingen in Vlaanderen: scholen, gemeentebesturen, ziekenhuizen en huisvestingsmaatschappijen. Het gaat om een contract voor drie jaar, met een geraamd volume van 2.500 gigawattuur per jaar. "Dat komt overeen met een jaarverbruik van 107.000 gezinnen", of 4 procent van het totale residentiële gebruik in Vlaanderen, aldus Engie Electrabel.

Het tweede contract omvat de levering van elektriciteit voor gebouwen van meer dan 130 gemeenten en Vlaamse overheidsinstellingen. Het contract loopt voor twee jaar met een geraamd volume van 600 gigawattuur. "Dat is gelijk aan het jaarverbruik van 171.000 gezinnen". Engie Electrabel leverde ook dit jaar al gas en stroom aan het Vlaams Energiebedrijf.
   

Meest gelezen