Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Franse Assemblée keurt omstreden hervorming van de arbeidsmarkt goed

De omstreden hervorming van de arbeidsmarkt is in de Franse Assemblée goedgekeurd. De wettekst is met een grote meerderheid bekrachtigd.  

Dat de wet is gestemd, is een overwinning voor president Macron. Het is zijn eerste grote hervorming die al maanden op afbrokkelende weerstand stuit van vooral de communistische vakbond CGT. Om de vier weken werden in het hele land protestbetogingen georganiseerd. maar daar kwam steeds minder volk op af.

Het wordt met de nieuwe wet voor ondernemingen gemakkelijker om nieuw personeel aan te werven en de arbeid zelf flexibeler te maken. De Senaat moet nog wel zijn fiat geven, maar daar worden geen problemen verwacht.

Meest gelezen