Videospeler inladen...

Groot onderzoek naar illegaal wapenbezit: huiszoekingen in het hele land

De politie is vanmorgen op een twintigtal plaatsen in het hele land binnengevallen in een groot onderzoek naar illegaal wapenbezit en internationale wapenhandel. Verschillende mensen zouden via het internet wapens hebben gekocht in Slovakije. Het zou gaan om wapens die in principe niet schietensklaar zijn, maar heel snel terug functioneel kunnen worden gemaakt.

Het federaal parket bevestigt dat het om verschillende soorten wapens gaat. "Oorlogswapens, handvuurwapens,... Wapens die onklaar zijn gemaakt, maar uit onderzoek blijkt dat die wapens heel gemakkelijk terug schietensklaar kunnen gemaakt worden en dat is strafbaar". De verdachten riskeren 1 tot 5 jaar cel.

In totaal werden er 17 handvuurwapens uit Slovakije in beslag genomen en 39 andere verboden wapens. Er werd niemand opgepakt.

Meest gelezen