Politie vindt vrouw die jongetje achterliet in het centraal station van Amsterdam

De politie heeft de vrouw gevonden, die werd gezocht in verband met het jongetje dat zondag werd aangetroffen in het centraal station van de Nederlandse hoofdstad Amsterdam.

De politie onderzoekt nu wat de precieze betrokkenheid van de vrouw is in de zaak. Ze werd na tips van burgers aangehouden in het centrum van Amsterdam. "Ze zal op een later moment worden verhoord en dan wordt haar verhaal en haar relatie met het kind duidelijk", zegt een woordvoerder van de politie.

Verschillende tolken hebben de afgelopen dagen al met het kind proberen praten, maar dat lukte niet. Het 4 à 5-jarige jongetje heeft voorlopig nog geen woord gezegd. Net daarom is de politie er ook niet zeker van dat hij uit Nederland komt.

Op camerabeelden was te zien hoe het jongetje met een vrouw door het station loopt. De politie had die beelden vanmorgen vrijgegeven, waarop er veel tips zijn binnen gelopen en de vrouw dus kon worden gevonden.

Het kind zit voorlopig bij een pleeggezin en is ook in goede gezondheid. 

Meest gelezen