Klanten van TUI op Bali vertrekken donderdag weer naar België

De tien klanten van touroperator TUI die gestrand zijn op Bali, vertrekken donderdag naar huis. Dat zegt TUI-woordvoerder Piet Demeyere woensdagnamiddag. De luchthaven van Bali is sinds woensdagochtend weer open, maar enkel voor lokale vluchten. Vanaf morgen worden ook weer internationale vluchten toegelaten.

De tien klanten van touroperator TUI die normaal gezien afgelopen zondag naar België moesten vertrekken, kunnen allemaal donderdag opnieuw naar huis.

"Wij hebben hen kunnen boeken op een vlucht van Qatar Airways, en ze zijn daar allemaal van op de hoogte gebracht", zegt Piet Demeyere van TUI. Aangezien het vliegverkeer vanaf donderdag hersteld is, zullen de andere klanten op de voorziene data naar huis kunnen gaan. Demeyere voegt nog toe dat de gestrande klanten begrip hadden voor de situatie, en er weinig klachten zijn binnengekomen.

De luchthaven op Bali was de voorbije dagen gesloten vanwege de dreigende uitbarsting van de vulkaan Gunung Agung. De vrees bestond dat de as de motoren van vliegtuigen zou beschadigen, maar omdat de as de andere richting uitgaat, is de luchthaven sinds woensdagochtend weer open.

Meest gelezen