Videospeler inladen...

Er rijden weer treinen tussen Beveren en Sint-Niklaas, op de drukke spoorlijn Antwerpen-Gent 

Er kunnen weer treinen rijden tussen Beveren en Sint-Niklaas, op de drukke spoorlijn Antwerpen-Gent. De hele ochtend lag het treinverkeer daar stil, nadat een trein drie koeien had aangereden in Beveren. De kadavers zijn nu verwijderd, en de treinen kunnen er weer door. Er zijn wel nog vertragingen.

In Beveren, in Oost-Vlaanderen, had een trein iets voor 6 uur vanmorgen drie koeien aangereden. Door het ongeval was het treinverkeer tussen Antwerpen en Gent zwaar verstoord, in beide richtingen. 

Er reden vervangbussen tussen Sint-Niklaas en Beveren, en tussen Antwerpen en Beveren reden er pendeltreinen. Een aantal treinen tussen Gent en Antwerpen werden omgeleid via Puurs.  Reizigers dienden ook rekening te houden met geschrapte treinen. 

De beschadigde trein is vrij snel op eigen houtje kunnen wegrijden, maar het verwijderen van de drie kadavers op de sporen duurde langer. 

Paul Van Landeghem

Meest gelezen