(c) Copyright 2017, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Vier mannen bedolven op grindafgraving in Duitsland

Vier mensen zijn bedolven geraakt op een grindafgraving in Noordrijn-Westfalen, vlak over de grens met Nederland.  

Twee medewerkers verdwenen volledig onder het gesteente. Ze zijn vermoedelijk overleden, berichtten Duitse media. Volgens het blad Bild gaat het om Nederlanders. Twee andere slachtoffers, onder wie een 55-jarige man uit Etten in de Achterhoek, raakten volgens de politie deels bedolven. Zij konden snel gered en naar het ziekenhuis worden overgebracht, en zijn inmiddels naar huis. Voor hun collega's komt redding vermoedelijk te laat. De slachtoffers waren dinsdag aan het werk bij een berg grind van zo'n 10 meter hoog op een bedrijf in Isselburg-Anholt, dat verscheidene Nederlanders uit de grensstreek in dienst heeft. Het is nog onduidelijk waardoor de kiezelstenen begon te schuiven. Met een constructie van hout en staal is de berg kiezels gestabiliseerd. De berging duurt mogelijk nog uren.

Meest gelezen