Vlaams Belang wil pepperspray voor brandweer en ambulanciers

Vlaams Belang wil dat hulpverleners zich kunnen verdedigen met pepperspray, dat zegt de partij naar aanleiding van de rellen in Brussel. "Veroordeelde relschoppers moeten het land worden uitgezet, of hun Belgische nationaliteit moet worden afgenomen", vindt Dominiek Lootens (Vlaams Belang). 

Vlaams Belang kondigt enkele voorstellen aan om de criminaliteit in Brussel aan te pakken. Een paar van die voorstellen hoorden we al eerder, zoals het plan om de 6 politiezones samen te smelten en de vraag om de voetgangerszones in het centrum opnieuw te bekijken.  

Wel nieuw is het voorstel om hulpverleners uit te rusten met pepperspray. Politieagenten kunnen zich voldoende verdedigen, maar de brandweer en de ambulanciers zijn volgens de partij te kwetsbaar. Daarnaast wil de partij een extra jeugdgevangenis in Brussel, een uitbreiding van het recht op zelfverdediging en veroordeelde daders moeten ook onmiddellijk worden uitgezet. 

Nog opvallend is het voorstel om een lijst samen te stellen van de daders op basis van hun etnische achtergrond. De relschoppers zijn niet zomaar jongeren, "het gaat over Afrikaanse en Maghrebijnse jeugd", zegt Brussels parlementslid Dominiek Lootens (Vlaams Belang).  Vlaams Belang zal hun voorstellen voorleggen aan het Brussels parlement. Alle Brusselaars krijgen een folder "Genoeg is genoeg" met de voorstellen in de bus.

Alle voorstellen van Vlaams Belang op een rijtje: 

  • Brandweer en andere hulpdiensten uitrusten met pepperspray
  • Een eengemaakte politiezone in Brussel 
  • Bescherming van eigendom moet onder het recht op zelfverdediging vallen 
  • Een lijst met etnische profielen van daders
  • Bouw van een Brusselse jeugdgevangenis
  • Verdachten moeten sneller worden berecht
  • Zogenoemde no-gozones moeten verdwijnen (politie moet kunnen optreden in heel Brussel) 
  • Voetgangerszones aanpassen
     

 

 

Meest gelezen