Sigrid Spinnox

Waterbus is voortaan officieel openbaar vervoer

Werknemers die met een "waterbus" naar het werk gaan, kunnen de tickets laten terugbetalen door hun werkgever als woon-werkverkeer. Dat blijkt uit een advies van de Nationale Arbeidsraad, weet Gazet Van Antwerpen. In Antwerpen zouden al 14.000 passagiers per maand de waterbus nemen.

Brussel was in 2013 de eerste Belgische stad met een waterbus. Een boot vaart er tussen mei en oktober op klokvaste uren tussen Vilvoorde en het centrum van Brussel met vijf tussenstops. Ook Antwerpen heeft sinds dit jaar een waterbus, die vaart het hele jaar door tussen Hemiksem en het stadscentrum.

De waterbus is voor heel wat pendelaars een handig alternatief om de file te vermijden. De Nationale Arbeidsraad zegt in een advies aan minister van Werk Kris Peeters (CD&V) dat pendelen met de waterbus woon-werkverkeer is en dat werkgevers de tickets dus moeten terugbetalen net zoals ze dat bij de rest van het openbaar vervoer doen.

Minister Peeters reageert opgetogen: “Waterbussen worden steeds interessanter. Nu er duidelijkheid bestaat over de terugbetaling, zie ik verdere groeimogelijkheden voor woon-werkverkeer over het water”, zegt hij in de Gazet Van Antwerpen.

Meest gelezen