Zanger Mitch Margo ("The lion sleeps tonight") is overleden

In de Amerikaanse stad Los Angeles is Mitch Margo overleden. Hij was de zanger van The Tokens die in 1961 een megahit scoorden met hun versie van "The lion sleeps tonight". Margo was 70.

"De leeuw is ingeslapen... Mitch Margo, de medestichter van The Tokens, is vredevol in zijn slaap overleden." Met die woorden maakt The Tokens op Facebook bekend dat de zanger is overleden. Dat gebeurde enkele dagen geleden al in Studio City nabij Los Angeles.

De groep is vooral bekend van haar versie van "The lion sleeps tonight" uit 1961. Daarmee scoorde ze een wereldhit. Daarnaast kende The Tokens nog hits als "Tonight I fell in love", "I hear trumpets blow", "He's in town" en "Portrait of my love".

"Mitch heeft een onuitwisbare stempel op de wereld gedrukt met zijn kunst en zijn muziek", schrijft The Tokens nog op Facebook. "So hush my darling, don't dear my darling, the lion sleeps tonight." Margo was 70.

Meest gelezen