Videospeler inladen...

"Antwerpenaars betalen het meest voor hun autoverzekering"

Wie in de stad woont, betaalt veel meer voor een autoverzekering dan wie op het platteland woont. Dat blijkt uit een onderzoek van Spaargids.be in opdracht van De Standaard. Ook tussen steden onderling zijn er grote verschillen.

Spaargids.be vroeg offertes op bij 6 verzekeraars (Axa, Allianz, Baloise, ING, KBC en Touring). Alle factoren waren steeds dezelfde (type auto, bonus malus bestuurder, leeftijd bestuurder), maar de woonplaats was telkens verschillend.

Uit de resultaten blijkt dat de woonplaats bepalend is voor de hoogte van de verzekeringspremie. Wie in de stad woont, betaalt tot 20 procent meer dan wie in een landelijke randgemeente woont. Ook tussen steden zijn er grote verschillen. Zo betaalt een Antwerpenaar 20 procent meer voor zijn verzekering dan een Bruggeling.

De verklaring is eenvoudig, zegt de koepel van verzekeraars Assuralia. "Dit is een weerspiegeling van twee factoren: de frequentie en de ernst van de ongevallen", zegt Wauthier Robyns. Anders gezegd: wie op een plaats woont waar er veel en ernstige ongevallen gebeuren, betaalt meer voor zijn of haar verzekering.

Lees hier het volledige resultaat van het onderzoek.

Meest gelezen