Vluchtende drugskoerier rijdt tegen dienstvoertuig politie en smijt marihuana uit het raam

In het grensgebied tussen Maastricht en Riemst heeft de politie woensdagavond rond 17 uur de achtervolging ingezet op een drugskoerier, die uiteindelijk te voet kon ontkomen.  

Een gemengde patrouille, bestaande uit een Nederlandse politieman uit Maastricht en een agent van Bilzen-Riemst-Hoeselt, ging in Maastricht over tot controle van een Nederlandse auto. De bestuurder reed echter weg, nadat hij eerst gestopt was en de politiemensen zijn wagen wilden doorzoeken.

Tijdens zijn rit kruiste hij meermaals Nederlands en Belgisch grondgebied. Een tweede gemengde patrouille wierp een wegversperring op aan het kruispunt van de Wolderweg met de Muizenberg in Vroenhoven (Riemst). Ze plaatsten hun dienstvoertuig dwars over de rijbaan. De vluchtende automobilist reed echter het politievoertuig aan aan de bestuurderszijde. Hij kon nadien nog even verder rijden, maar moest toch zijn gehavende wagen achterlaten. Hij kon te voet ontkomen.

Tijdens de achtervolging smeet de verdachte meerdere plastieken zakken met marihuana uit zijn wagen. De politie kon 2,7 kilo marihuana recupereren. Door de opzettelijke aanrijding liepen de Belgische politieman en zijn Nederlandse collega lichte verwondingen op. De politie van de zone Voeren deed de vaststellingen van de aanrijding. De Nederlandse en Belgische politiemannen, die het verdachte voertuig in Maastricht aan de kant wilden zetten, herkenden de 29-jarige Nederlandse drugskoerier. De Nederlandse politie voert het verdere onderzoek met  het oog op de arrestatie van de verdachte.

Meest gelezen