Wintervuur

10 dagen Wintervuur in Spoor Oost met theatergezelschappen uit Borgerhout, muziek en circus

Van 28 december tot en met 6 januari is er in Spoor Oost in Borgerhout Wintervuur.  Het podiumkunstenfestival met een multidisciplinair programma (circus, theater, muziek) duurt voor het eerst 10 dagen. 

Wintervuur is een nomadisch stadsfestival waarvoor elk jaar een andere plek in Antwerpen als locatie gekozen wordt. Dit jaar vindt de 7e editie plaats in Spoor Oost in Borgerhout. Spoor Oost is een groot open terrein langs de Noordersingel, de site heeft een industrieel karakter met oude treinwagons en historische gele kranen.  Ook het zomerse muziekfestival Borgerwood vindt er plaats. 

Alle theatergezelschappen die dit jaar geprogrammeerd staan, hebben hun thuisbasis in Borgerhout.  Het gaat onder meer om Laika ("ZigZagkind"), Transparant, De Roovers ("Arabische nacht") en Kunst Z ("Bruiloft").  Het recent gerenoveerde districtshuis van Borgerhout op het Moorkensplein zal ook dienst doen als theaterlocatie.  

Wintervuur is geïnspireerd door rondreizende kermisforen en nostalgische circussen.  Er kan gegeten en gedronken worden, er zijn lichtjes en er is vuur. De feestelijke opening is op 28 december en er is een Winterbal op oudejaarsavond. 

Er staan 7 circusvoorstellingen op het programma. Er zijn 16 gratis concerten, zowel in de namiddag als 's avonds, in The Barn. Het gaat om groepen als Nordmann, BRZZVLL, Mauro Pawlowski & Rudy Trouvé en Dans Dans. 

Meest gelezen