AP

Disney kiest voor Aziatische (en geen blanke) actrice Liu Yifei in hoofdrol

Walt Disney Studios hebben de 30-jarige Chinese actrice en zangeres Liu Yifei gecast voor de (hoofd)rol van de heldin Mulan. Daarmee lijkt de filmmaatschappij tegemoet te komen aan de vraag om Aziatische acteurs te vragen voor Aziatische personages. De voorbije maanden was er nogal kritiek voor de keuze van telkens blanke acteurs en actrices.

Hollywood kreeg kritiek te slikken toen Scarlett Johansson (foto) de hoofdrol kreeg in "Ghost in the shell", een oorspronkelijk Japans verhaal. Matt Damon speelt dan weer in de Chinese film "The great wall". De vraag rees waarom er geen Aziatische acteurs of actrices konden gecast worden, want die kunnen even goed acteren.

AP

Voor de rol van Hua Mulan werd dan ook zeker aangedrongen om een Aziatisch gezicht te nemen.  Het is nu Lui Yifei geworden, een bekende Chinese actrice, zangeres en model. Ze groeide deels op in New York en zou volgens The Hollywood Reporter uit 1.000 kandidaten gekozen zijn.

Meest gelezen