Elke dag worden 6.500 Vlamingen geflitst

1.194.485 bestuurders zijn er in de eerste helft van dit jaar geflitst. Dat zijn omgerekend gemiddeld 6.500 flitsboetes per dag. Het aantal snelheidsovertredingen is daarmee opnieuw gestegen. “De Vlaming is een slechte leerling”, zegt woordvoerder Peter De Waele van de federale politie.

Iedere dag worden zo’n 6.500 bestuurders geflitst in Vlaanderen.  Dat komt onder meer doordat de technologie van flitscamera’s steeds beter en sneller wordt. De nieuwe camera’s kunnen bijvoorbeeld de snelheid controleren over meerdere rijstroken. 

 “De absolute prioriteit van de federale wegpolitie is het aantal verkeersslachtoffers naar beneden halen. Daarom zetten we betere camera’s in.” Zo zegt woordvoerder Peter De Waele. 

Ook de administratie van de pv’s is sterk vereenvoudigd. Politiemensen moeten die pv’s niet meer zelf verwerken, dat wordt door niet-politiemensen gedaan in een centrale. Daardoor kunnen meer agenten de straat op om snelheidscontroles te houden.

Peter De Waele: “Er vallen meer dan 700 verkeersdoden per jaar. We kunnen het gedrag van sommige bestuurders spijtig genoeg alleen maar veranderen door in hun geldbeugel te zitten.”

Meest gelezen