Videospeler inladen...

Gran Turismo slaat nieuwe weg in

De makers van Gran Turismo hebben de game helemaal heruitgevonden. Met Gran Turismo Sport kiezen ze voor een nieuwe benadering van de populaire serie.

Gran Turismo Sport is nog maar een maand uit en nu al is er gratis nieuwe content, waaronder drie nieuwe auto’s. De verwachting is dat er volgende maand, niet toevallig de feestmaand, een nieuwe singleplayer, genaamd GT League beschikbaar zal worden, waarin je deelneemt aan allerlei competities in verschillende disciplines. 

Wellicht is dit een toegeving aan de fans. Want  GT Sport is niet zozeer de opvolger van GT 6, de aflevering uit de reeks die al van 2013 dateert, maar heeft een andere insteek, waarbij de focus ligt op online gamen. Met dat doel werd het spel drastisch afgeslankt. Het wagenpark is veel kleiner en de career mode, lees: een verhaallijn in je eentje spelen, werd geminimaliseerd. 

Van de GT-serie werden er tot nog toe 77 miljoen exemplaren verkocht, waarvan 39 miljoen op de Europese markt. Kazunori Yamauchi, de baas van Polyphony Digital,  ziet vooral het begin van een nieuw tijdperk.

(lees verder onder video)

Videospeler inladen...

Fair play

Dynamisch weer, dag/nacht en schade werden opgeofferd. Wie met sluw en smerig rijwerk zijn weg baande door de racerij van de "oude" Gran Turismo, is eraan voor de moeite. Er is zelfs een verplichte cursus fair play en de leuze van GT Sport luidt: "Autosport is geen contactsport".

In de plaats komt er een Gran Turismo Championship, een soort virtueel WK, onder toezicht van de FIA,  een internationale federatie van verschillende nationale auto-, motorsport- en motorclubs. U kunt daarbij voor uw land racen, of inschrijven bij een constructeur. Het wordt met andere woorden allemaal een stuk serieuzer.

En de fans?

De vraag is of de fans bereid zijn mee te gaan in dit nieuwe avontuur.  Voor hen komt er dus extra downloadable content,  oftewel extra materiaal om de overgang te verzachten.

Gran Turismo Sport belooft de beste autosimulatie uit de geschiedenis van de spelreeks te zijn. Daartoe werd speciaal een gloednieuwe physics-simulator ontwikkeld die data haalt uit de echte racerij. De baas van Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi, is daarbij niet te beroerd om zelf fysiek achter het stuur plaats te nemen en heeft daarbij niet alleen de game maar ook de raceauto verbeterd. 

Meest gelezen