AP

Jay-Z geeft overspel toe en zegt dat muziek "therapie" was voor hem en Beyoncé

Jay-Z heeft voor het eerst openlijk toegegeven dat hij zijn vrouw Beyoncé bedrogen heeft.  De rapper ging in therapie om in het reine te komen met zijn verleden, maar zegt dat ook hun muziek hun "therapie" was. 

Rapper Jay-Z en popdiva Beyoncé zijn een wereldberoemd showbizzkoppel. Het koppel heeft samen intussen drie kinderen: dochter Blue Ivy (5) en de tweeling Sir en Rumi (die dit jaar in juni geboren zijn).  Enkele jaren geleden doken de eerste geruchten over overspel in hun huwelijk op nadat beelden de wereld waren rondgegaan waarin te zien was hoe Solange Knowles, de zus van Beyoncé, Jay-Z enkele ferme tikken verkocht in de lift van een hotel. De plooien binnen de familie werden naar de buitenwereld toe echter snel gladgestreken. 

En dan bracht Beyoncé in april vorig jaar haar zesde studioalbum "Lemonade" uit. Ze zong daarop onder meer: "He only want me when I'm not there/He better call Becky with the good hair" (Hij wil me alleen wanneer ik er niet ben, hij zou beter Becky met het mooie haar bellen). De geruchtenmolen ging opnieuw aan het draaien.  En ook Jay-Z verwees in zijn album "4:44" naar zijn ontrouw: "Look, I apologize/Often womanize/Took for my child to be born to see through a woman's eyes" (Kijk, ik zeg sorry, ik flirt vaak/Het heeft tot aan de geboorte van mijn kind geduurd voor ik de dingen door de ogen van een vrouw kon zien).

In een gesprek met The New York Times Style Magazine praat Jay-Z nu voor het eerst over zijn ontrouw. "Het moeilijkste is op iemands gezicht de pijn zien die jij veroorzaakt hebt en dan met jezelf moeten leren leven."

Jay-Z wijt zijn overspel aan problemen in zijn jeugd.  "Je moet overleven, dus je gaat in overlevingsmodus en wat gebeurt er dan? Je mijdt alle emoties. Zelfs bij vrouwen sluit je je emotioneel af. En daaruit komt dan de rest voort: ontrouw." Volgens de rapper was een scheiding tussen hem en zijn vrouw nakend, maar heeft therapie hem geholpen om in het reine te komen met zijn verleden. "Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat alles met elkaar verbonden is. Elk gevoel is gelinkt aan een ander en heeft ergens een oorsprong. Als je je daar in het dagelijkse leven van bewust bent, haal je daar veel voordeel uit." 

Beyoncé en Jay-Z hadden voor hun persoonlijke problemen plannen om samen een album te maken, maar uiteindelijk brachten ze allebei opnieuw een soloplaat uit. "We gebruikten onze kunst bijna als therapie. En we begonnen opnieuw samen muziek te maken.  Haar album kwam uit als een reactie tegen het gezamenlijke album waar we aan werkten." Jay-Z geeft toe dat het moeilijk was voor hem om "Lemonade" te beluisteren, maar zegt dat hij "trots is op de muziek die ze maakte" en dat zij "ook trots was op mijn kunst". 

Meest gelezen