Videospeler inladen...

Macron (over Burkinese president): "Hij is de airco gaan repareren"

Tijdens een ontmoeting met studenten in het Afrikaanse land Burkina Faso heeft de Franse president Macron zich vrolijk gemaakt over zijn Burkinese collega Kaboré. Aanleiding was een vraag van een studente over de stroomvoorziening.

Emmanuel Macron sprak tijdens een bezoek aan Burkina Faso voor studenten van de universiteit in de hoofdstad Ouagadougou. Ook president Roch M.C. Kaboré Kabore was daarbij aanwezig.

Een studente deed tijdens de bijeenkomst haar beklag over de vele stroompannes aan de universiteit. Ze wou van Macron weten wat hij daaraan ging doen.

“Maar u praat tegen mij alsof ik de president van Burkina Faso ben”, reageerde Macron. “Denk eens na over de onderliggende psychologie in uw vraag en het enthousiasme die ze teweegbrengt.”
“U praat tegen mij alsof ik nog altijd een koloniale machthebber ben. Maar ik wil me niet bezighouden met de stroomvoorziening aan de universiteiten van Burkina Faso! Dat is de taak van de president.”

President Kaboré leek te kunnen lachen met het schertsende betoog van zijn Franse collega, tot hij plots verdween. Waarop Macron reageerde met: “Hij is vertrokken, hij is de airco gaan repareren”.

Tegenstanders van Macron noemen zijn optreden “denigrerend” tegenover de Burkinese president en een Franse president “onwaardig”. Volgens de autoriteiten in Burkina Faso was er niks aan de hand en verliet president Kaboré eventjes de bijeenkomst voor een sanitaire stop. 

Meest gelezen