Malle gin voor veiliger verkeer

In Malle brengen ze een gin op de markt met de toepasselijke naam: Malle gin. Een deel van de opbrengst gaat naar de aankoop van fluohesjes voor alle kinderen van het vierde leerjaar in de gemeente.

De gin is een idee van Dax Goolaerts en burgemeester Harry Hendrickx (DBM) was er meteen voor gewonnen. "Dankzij de samenwerking krijgen zo'n 220 leerlingen van het vierde leerjaar in Malle een nieuw fluohesje."

Het etiket van de gin is ontworpen door cartoonist Quirit (Jean-Marie Mathues), ook een Mallenaar. Er staat een hond op met een gin-tonic-glas in de hand waaruit een wervelwind komt die verwijst naar de tornado 50 jaar geleden. Daarachter zie je de skyline van Oostmalle (waar de tornado plaatsvond) en rechts van de hond die van Westmalle (samen Malle).

Verkeersveiligheid

Gin verkopen en de opbrengst in verkeersveiligheid steken, smaakt misschien een beetje wrang. Maar burgemeester Hendrickx wil zeker niet aanmoedigen om te drinken en dan te rijden. "Rustig in de zetel zitten en genieten van een lekkere gin moet kunnen. En dan tezelfdertijd ervoor zorgen dat de verkeersveiligheid nog wat verbeterd wordt. We hoeven niet altijd de slechte dingen te zien, maar wel de positieve."

De gin is enkel te koop in Malle.

etiket malle gin

Meest gelezen