Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Matt Lauer: "Aan de mensen die ik heb gekwetst, het spijt me diep"

Matt Lauer heeft voor het eerst gereageerd op zijn ontslag bij NBC na een beschuldiging van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De voormalige Amerikaanse topjournalist biedt zijn excuses aan.  

"Er zijn geen woorden om mijn berouw en spijt uit te drukken over de pijn die ik heb veroorzaakt door mijn woorden en mijn daden." Zo begint Matt Lauer zijn eerste (schriftelijke) reactie op zijn ontslag bij NBC gisteren. Dat Amerikaanse netwerk stuurde de topjournalist de laan uit nadat een vrouw hem van seksueel overschrijdend gedrag op de werkvloer had beschuldigd.

"Aan de mensen die ik heb gekwetst, het spijt me diep. Terwijl ik dit schrijf, besef ik de omvang van de schade en ontgoocheling die ik thuis en bij NBC heb achtergelaten."

Deze verhalen bevatten genoeg waarheid om mij gegeneerd en beschaamd te voelen

"Sommige zaken die over mij worden gezegd, zijn onjuist of verdraaid, maar deze verhalen bevatten genoeg waarheid om mij gegeneerd en beschaamd te voelen. Het spijt me dat mensen die ik liefheb mijn schaamte nu delen."

"De schade herstellen zal veel tijd en introspectie vergen en ik ben bereid die inspanning te leveren. Het is nu mijn voltijdse baan. De voorbije 2 dagen hebben me gedwongen mijn eigen onrustwekkende tekortkomingen grondig onder ogen te zien. Het maakte me nederig. Ik ben gezegend dat ik de mensen die ik graag zie rond me heb. Ik bedank hen voor hun geduld en hun genade."

"Today"

Matt Lauer was tot gisteren een van de grootste namen in de Amerikaanse journalistiek. Sinds 1997 was hij anker van de ochtendshow "Today" op NBC. Vorig jaar tekende hij nog een nieuw contract waarbij hij naar verluidt 20 miljoen dollar (16,9 miljoen euro) per jaar zou verdienen.

NBC laat vandaag verstaan dat het grensoverschrijdend gedrag dat Lauer bij de collega in kwestie zou hebben gesteld tijdens de Olympische Winterspelen van Sotsji in 2014 plaatsvond. Volgens The New York Times en Variety hebben inmiddels verschillende andere vrouwen hem van grensoverschrijdend gedrag beschuldigd.

Meest gelezen