Renzo en Charité verdwijnen uit "Thuis": "Ik vind het heel jammer", reageert acteur Van Erum

Later dit seizoen verdwijnen de personages Renzo en Charité uit de Eén-serie "Thuis". Hoe het koppel de reeks verlaat, blijft nog een goed bewaard geheim. Acteur Frank Van Erum, die Renzo speelt, vindt het jammer.

Het nieuws dat beide personages uit de serie verdwijnen lekte vandaag uit. Op de Facebookpagina van "Thuis" werd het nieuws bevestigd. "Deze twee topmensen zullen sowieso ongelofelijk hard gemist worden", staat er te lezen. 

Acteur Frank Van Erum, die de rol van Renzo vertolkt, laat ook via Facebook weten dat hij twee weken geleden te horen kreeg dat Renzo uit "Thuis" geschreven wordt. "Volgende week maandag heb ik een gesprek over het hoe en waarom van dit vertrek", schrijft hij. "Ik vind het heel jammer, maar misschien pikken de schrijvers mij later terug op..."

Van Erum speelt sinds 2003 de rol van Renzo Fierens, de zoon van Nancy en de halfbroer van Femke. In 2006 verdween hij al eens uit de reeks, maar in 2014 kwam hij terug. Charité is de vriendin van Renzo in de reeks. Zij wordt sinds 2015 vertolkt door Aïssatou Diop en verdwijnt dus samen met Van Erum uit de populaire serie. 

Meest gelezen