Videospeler inladen...

Het is glad op de weg, strooidiensten zijn uitgerukt

Het kan vannacht gevaarlijk glad zijn op de weg. Het gaat zowat overal vriezen en er is nog sneeuw gevallen. Het Agentschap Wegen en Verkeer is op verschillende plaatsen in het land aan het strooien.

"We hebben niet gestrooid tijdens de avondspits omdat toen de wegdektemperatuur nog niet onder nul gedaald is. Dat is nu wel aan het gebeuren, dus het is tijd om uit te rijden, zodanig dat we gladheid van de weg kunnen vermijden", zegt Veva Daniels van Wegen en Verkeer. 

Code oranje en code geel

Het KMI waarschuwt voor gladheid door sneeuwval of ijsplekken. Voor West-Vlaanderen en Luxemburg geldt tot 1 uur deze nacht code oranje: uitgebreide gladheid die het verkeer zeer gevaarlijk maakt. Het KMI adviseert voldoende afstand te houden in het verkeer en verplaatsingen zoveel mogelijk uit te stellen.

Voor de andere provincies geldt code geel. Vanaf 1 uur tot vrijdagochtend 10 uur geldt code geel voor het hele land.

Vannacht vallen er hier en daar nog sneeuwbuien, in het westen mogelijk soms nog intens. Later vannacht is er bij negatieve temperaturen gevaar voor gladde wegen door aanvriezende natte weggedeelten en/of sneeuwresten.

Videospeler inladen...

Meest gelezen