"Speurders bende van Nijvel onderzoeken 2 tot 3 nieuwe nuttige tips"

Sinds de vermeende bekentenis van 'De Reus' zo'n maand geleden zijn al honderden tips binnengekomen. Velen zijn onbruikbaar, maar 2 of 3 tips worden wel serieus genomen. Dat zegt de procureur-generaal van Bergen Ignacio De la Serna, die het onderzoek leidt. 

Ongeveer een maand geleden raakte bekend dat een ex-rijkswachter in de laatste weken van zijn leven zou bekend hebben dat hij iets met de Bende van Nijvel te maken had. Dat bracht het onderzoek naar de bekendste cold case van België opnieuw naar de voorgrond. Een nieuw mailadres werd geopend voor eventuele tips.

Er zijn ook tips die zeggen dat het de paus is, Cosa nostra of Koning Boudewijn

Procureur-generaal Ignacio De la Serna

Een maand later zijn al honderden tips binnengekomen. De onderzoekers bekijken nu welke informatie relevant is. "Er zijn ook tips die zeggen dat het de paus is, Cosa nostra of Koning Boudewijn", zegt de procureur-generaal van Bergen Ignacio De la Serna, "die tips zijn duidelijk irrelevant".  Maar er zijn wel degelijk ook relevante tips binnengekomen. "Ongeveer twee of drie tips die serieus genomen worden", vult De La Serna aan. "Over de inhoud van die tips kan ik niks zeggen. Dat behoort tot het geheim van het onderzoek".

Meest gelezen