VRT/Alex Vanhee

17.000 dolenthousiaste Ketnetfans brullen mee met "Te min voor Anja" en "Op, op, alles is op"

Voor 20 jaar Ketnet is in het Sportpaleis - sorry, Sportpladijs - het spreekwoordelijke dak er verschillende keren af gegaan. Steven Van Herreweghe en Sofie Van Moll loodsten het publiek doorheen Throwback Thursday met optredens van W817, de Juniors, Spring en Samson en Gert. Hits als "Zoë eet pita", "Te min voor Anja" en "Op, op, alles is op" werden meer dan vlotjes meegezongen. En een ex-kandidaat slaagde ditmaal wél in de Ketnetkroket.

VIDEO: Jelle Cleysmans over Spring: "Alles kwam terug behalve de bewegingen"

Videospeler inladen...

Twintig jaar Ketnet werd samen met Studio 100 gevierd met een nostalgische avond. Het dolenthousiaste publiek kreeg beelden te zien uit bekende programma's als "Samson en Gert", "De boomhut", "De snorkels", "Liegebeest", "Tik tak" en "Kulderzipken". W817 stond in voor het eerste optreden en liet zich gaan met "We zijn er voor elkaar", "Zoë eet pita" en "W817". 

VRT/Alex Vanhee
VRT/Alex Vanhee

Ook aan de wrappers van toen werd gedacht. Zij kregen een applaus van jewelste. Steven Van Herreweghe waagde zich opnieuw aan de fameuze Ketnetkroket. Hij verraste een nietsvermoedende ex-kandidaat die een tweede kans kreeg. Hij kon - na applaus en véél tips - raden welke vorm er uit de Ketnetkroket zou komen.

Tonya, Thor, Laura Omloop (foto) en Jonas van X!nk brachten een medley van hun nummers uit Junior Eurosong: "Hé doe maar mee", "Tocht door het donker", "Zo verliefd" en "De vriendschapsband". Daarna was er een eenmalige reünie van Spring. De zaal ging uit de bol op "Met de trein naar Oostende", "Te min voor Anja" en (uiteraard) "Spring".  

VRT/Alex Vanhee
VRT/Alex Vanhee

Jeugdidolen Samson en Gert werden opgespaard tot het laatste. "Op, op, alles is op" en "We zijn bij de brandweer", en de zaal was vertrokken. Peter Van de Veire, MNM-presentator en ook een gewezen wrapper, sloot de boel af met een dj-set vol nummers uit de nineties en nillies. 

VRT/Alex Vanhee
VRT/Alex Vanhee

Vanavond en op 4 en 5 december is er nog een editie van Throwback Thursday in het Sportpladijs. Ook die evenementen zijn uitverkocht.

Meest gelezen