Turkse president Erdogan ontkent elke beschuldiging van belastingontduiking

De Turkse president Erdogan doet elke beschuldiging van belastingontduiking af als leugens.  

Het is al langer geweten dat zijn zoon miljoenen dollars in Italië wou parkeren om taksen te vermijden. Nu heeft de grootste oppositiepartij, de republikeinse CHP, een parlementaire motie ingediend die om een gerechtelijk onderzoek naar Erdogans geldstromen vraagt. CHP-voorzitter Kemal Kilicdaroglu zegt bewijzen te hebben dat nog eens 14 miljoen zijn overgeschreven naar het Britse eiland Man. Erdogan spreekt van vervalste documenten. Hij rekent op de absolute meerderheid van zijn AKP om de motie weg te stemmen.

Nog in Turkije zijn 28 militairen tot levenslang veroordeeld. Bij de vermeende coup van midden vorig jaar waren zij betrokken bij de bezetting van de internationale luchthaven in Istanboel. Zij werden nu beschuldigd van "schending van de grondwettelijke orde".  

Meest gelezen