VRT gaat islamitische erediensten uitzenden op Eén

Op 10 december zal er voor het eerst een islamitische
eredienst te zien zijn op Eén. Per jaar zendt het net nu al 40 vieringen uit van in België erkende godsdiensten. Daar komen er nu dus twee bij.

VRT zendt op jaarbasis al 40 erediensten uit van erkende godsdiensten zoals de rooms-katholieke, de orthodoxe, de protestants-evangelische en de Israëlitische eredienst. Op die manier kunnen personen die hun huis niet meer uit kunnen toch een dienst volgen en krijgt een breder publiek inkijk in de verschillende erkende godsdiensten in ons land. Hier worden nu  twee  islamitische erediensten aan toegevoegd, legt Steve De Coninck-De Boeck, adjunct-netmanager van Eén, uit.

 

Videospeler inladen...

Volgende week wordt een islamitische eredienst naar aanleiding van de geboorte van de profeet Mohammed opgenomen.  Deze zal uitgezonden worden op 10 december. 

Meest gelezen