Xavier Taveirne in "De slimste mens": "Ik eet alleen soep en brood omdat ik hier moet zijn"

Xavier Taveirne heeft voor de derde keer deelgenomen aan "De slimste mens ter wereld" op Vier. De presentator van "De zevende dag" op Eén nam het op tegen Barbara Sarafian en Lynn Van Royen.

Xavier Taveirne rijgt de overwinningen in "De slimste mens ter wereld" aaneen. Net als tijdens zijn eerste en tweede deelname kroonde hij zich vanavond tot "Slimste mens". Met 418 seconden had hij een voorsprong op Van Royen (383 seconden) en Sarafian (325 seconden).

"Ik had nooit gedacht dat ik met mijn buik door het oog van de naald kon, maar vandaag is dat wel gebeurd", zei hij nadien. "Het is de eerste keer dat mijn tikker tekeerging. Ik eet alleen soep en droog brood omdat ik hier moet zijn."

In de finale had Sarafian weinig moeite met Van Royen. De actrice stuurde haar collega naar huis met een vraag over oud-Sovjetleider Nikita Chroesjtsjov. Maandag nemen Taveirne en Sarafian het op tegen Evi Hanssen.

Meest gelezen