"Verkeerde" Theresa May reageert: "Ik wil excuses van het Witte Huis"

Het was een duidelijke uithaal gisteren van VS-president Trump naar de Britse premier Theresa May op Twitter. "Theresa, focus niet op mij, maar op het vernietigende radicaal-islamitische terrorisme in het Verenigd Koninkrijk", liet Trump haar weten. Alleen richtte hij zijn opmerking aanvankelijk tot de verkeerde Theresa May, namelijk Theresa May Scrivener, een huismoeder met (toen) 6 volgers op Twitter.

Trump verwees immers in zijn tweet naar @theresamay, terwijl de Twitteraccount van de Britse premier @Theresa_May is. Toen de VS-president zijn fout opmerkte, een klein kwartier later, wijzigde hij de account. Maar op sociale media had men toen Trumps vergissing al opgemerkt, namelijk dat hij zijn tweet richtte naar "a random woman": 

Scrivener, wiens Twitteraccount dus slechts enkele volgers -al is het aantal intussen gegroeid tot meer dan 1.300- heeft, vergeleken met de honderdduizenden die de Britse premier via dit sociale medium volgen, liet BBC News intussen weten niet echt opgezet te zijn met de vergissing: "Mocht ik al beroemd willen zijn, dan had ik wel deelgenomen aan "X factor". Theresa May en ik zijn zo verschillend. Onze profielen lijken in niets op elkaar. Zij heeft de leiding over het land, terwijl ik een moeder uit Bognor ben."

"Nee, ik zal de naam van mijn Twitteraccount niet wijzigen."

"Trump moet echt wel nadenken vooraleer hij iets op Twitter zet. Het is toch verbazingwekkend dat de machtigste man van de wereld erin slaagt om het verkeerde knopje in te drukken. Eigenlijk wacht ik op een belletje van het Witte Huis met een verontschuldiging."

"Ach, eigenlijk ben ik blij dat hij me niet contacteerde met de mededeling dat hij een oorlog met Noord-Korea zou beginnen."

Meest gelezen