Beersel wil van Hanenbos buurtbos maken

Beersel vraagt aan Vlaanderen om het Hanenbos open te stellen voor wandelaars en spelende kinderen wanneer Vlaanderen de verantwoordelijkheid over het domein krijgt op 1 januari.

Op 1 januari verschuiven heel wat bevoegdheden van de provincie Vlaams-Brabant naar Vlaanderen, waaronder ook het Hanenbos met bijhorend toeristisch centrum voor kinderen. Burgemeester Hugo Vandaele en z'n schepencollege vragen nu aan Vlaanderen om het bos open te stellen voor wandelaars en spelende kinderen.

"Op 1 januari gaat het huidige Hanenbosdomein van de Provincie Vlaams-Brabant over naar de Vlaamse Overheid.  Het schepencollege van Beersel vraagt om van die gelegenheid gebruik te maken om in de beleidsopties van de Vlaamse Overheid het Hanenbos, het vroegere K.A.J.-domein, toegankelijk te maken voor het publiek. Hierdoor kunnen wandelaars vrij in het bos wandelen en krijgen kinderen de kans om er te spelen. We willen Beersel als kindvriendelijke gemeente promoten", zegt de burgemeester.

Provinciaal Domein Huizingen 

 

Er moeten wel duidelijke afspraken gemaakt worden over de grens tussen het Hanenbos en het Provinciedomein van Huizingen. Want dat domein moet afgeschermd blijven zodat het een veilig domein blijft voor gezinnen en kinderen. "Het bewaren van deze veiligheid is voor het gemeentebestuur heel belangrijk. Daarnaast willen we de wilde narcissen en boshyacinten van het Provinciaal Domein ook beschermen tegen wildplukkers", aldus de burgemeester.

Meest gelezen