Blanche: "Opvolger van "City lights" laat niet lang meer op zich wachten"

Blanche werkt volop aan nieuwe nummers als opvolger van "City lights". Dat zegt de zangeres die België op het Songfestivalvertegenwoordigde in "Ayco". Daar reageert ze ook op haar 2 nominaties voor de MIA's.

Bijna zeven maanden is het intussen geleden dat Blanche (Ellie Delvaux) voor België naar het Eurovisiesongfestival in Kiev trok met het nummer "City lights". Haar prestatie was toen goed voor een 4e plaats.

Sindsdien heeft de jonge zangeres uit Brussel geen nieuwe muziek uitgebracht, maar daarin komt binnenkort verandering. Dat zegt ze in het Nederlands (of toch een poging tot) in "Ayco" op Radio 1. "Ik weet niet precies wanneer de opvolger van "City lights" uitkomt, maar die laat niet lang meer op zich wachten."

"Momenteel zijn we nieuwe muziek aan het schrijven. We willen veel nummers hebben zodat we de beste kunnen kiezen. We willen echt het beste."

Doorbraak en hit van het jaar

Vandaag raakte bekend dat Blanche 2 nominaties te pakken heeft voor de MIA's, 1 in de categorie doorbraak en 1 in de categorie hit van het jaar voor "City lights". "Ik weet niet waarom "City lights" zo'n grote hit was", zegt ze. "Misschien komt het omdat het nummer anders is dan wat mensen gewend zijn, niet alleen op het Songfestival, maar ook op de radio."

Recent kreeg Blanche een European Border Breakers Award, een prijs die de Europese Commissie sinds 2004 jaarlijks uitreikt aan 10 veelbelovende Europese artiesten die ook buiten hun eigen landsgrenzen succes kennen. In het verleden wonnen grote namen als Adele, Katie Melua, Mumford and Sons en Stromae deze prijs eveneens.

"Ik krijg nog steeds veel reacties op "City lights". Zo krijg ik veel boodschappen op Instagram. Het nummer deed het erg goed in Zweden, Oostenrijk en Duitsland."

Meest gelezen