Videospeler inladen...

Bompakket in Duitse stad Potsdam blijkt nep

Het bompakket dat vanmiddag in Potsdam, niet ver van de Duitse hoofdstad Berlijn, gevonden is, blijkt nep. Er is geen ontstekingsmechanisme gevonden zegt de minister van Binnenlandse Zaken van deelstaat Brandenburg. De kerstmarkt en een deel van het stadscentrum is uit voorzorg ontruimd. Na de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn vorig jaar, is Duitsland bijzonder alert voor mogelijke nieuwe aanslagen.

In Potsdam, niet ver van de Duitse hoofdstad Berlijn is een bompakket ontdekt. Deze namiddag werd de kerstmarkt al ontruimd nadat een verdacht pakket gevonden was.  Een koerierdienst leverde vanmiddag een pakket van 40cm op 50 cm aan een apotheek. Toen een medewerker het opende, zag hij verdachte draden en sloeg onmiddellijk alarm. De politie kon het bompakket onklaar maken. Het bleek te gaan om een zelf geknutselde bom die bestond uit een cilinder gevuld met nagels en een poeder. Of het daarbij gaat om springstof moet verder onderzoek uitwijzen. Ontploffen kon het tuig in elk geval niet, want er is geen ontstekingsmechanisme gevonden, zo blijkt intussen. 

Uit voorzorg ontruimde de politie de kerstmarkt op het plein voor de apotheek en een deel van het centrum van Potsdam. De politie kamt de omgeving uit om zeker te zijn dat er ook op andere plaatsen geen bompakket ligt. Wie er verantwoordelijk is of wat het mogelijk motief kan zijn, kon de minister van Binnenlandse Zaken van deelstaat Brandenburg niet zeggen. "Daarvoor is het nog te vroeg, het onderzoek is nog maar net begonnen".  

Duitsland is bijzonder op zijn hoede voor nieuwe mogelijke aanslagen, na de aanslag met een vrachtwagen op een kerstmarkt in Berlijn, vorig jaar. Daarbij kwamen toen 12 mensen om. 

Meest gelezen