De Roover: "De N-VA heeft nog wel kiezers nodig"

Het is niet omdat de N-VA een rijke partij is dat ze geen kiezers meer nodig heeft. Dat zegt de fractieleider van de partij in de Kamer, Peter De Roover, in "De wereld vandaag" op Radio 1  als antwoord op de titel van het opiniestuk van Bart Maddens op onze site.

"Voor alle duidelijkheid, wij halen onze macht en invloed natuurlijk uit het verkiezingsresultaat. Wij hebben absoluut nog veel kiezers nodig, maar waar Bart Maddens op wijst is de zeer ruime financiering die het meeste geld naar ons doet vloeien omdat wij de grootste partij zijn met de meeste kiezers", zegt De Roover.

"Het totale bedrag dat wordt uitgetrokken is behoorlijk hoog en de verklaring daarvoor is te vinden in het verleden, waarbij men het verlies van stemmen aan het Vlaams Belang - wat ook leidde tot een verlies van inkomsten van de klassieke partijen - trachtte te compenseren door het totale bedrag te verhogen", aldus De Roover.

"Wij hebben altijd gezegd dat het systeem van partijfinanciering te gul is en dat blijven wij ook vandaag zeggen. Wij zijn wel niet te vinden voor het voorstel van sommigen om de partijfinanciering af te toppen waarbij grote partijen relatief gesproken minder gefinancierd zouden worden. Wij denken dat het bedrag dat de overheid ter beschikking stelt best minder kan zijn, maar de andere partijen schrikken daarvan terug omdat zij daar natuurlijk ook het slachtoffer van worden" besluit De Roover.

Meest gelezen