Godong contact@godong-photo.com

"Koopclimax" dit weekend: 19 à 40 euro per cadeau  

Dit weekend wordt in de winkels een stormloop verwacht. Niet alleen gaan een heleboel ouders en grootouders op zoek naar een sinterklaascadeau om de heilige man een handje te helpen. Ook de eerste kerstcadeaus zullen over de toonbank gaan. In vele steden zal er bovendien ook op zondag duchtig gewinkeld kunnen worden.

Met het sinterklaasfeest in aantocht, Kerstmis in het vooruitzicht
– en voor de gelukkigen onder ons- een vers gestort salaris op de rekening, bereiden handelaars zich voor op een grote drukte. Die was vrijdag al in verschillende winkels op gang gekomen.

De drukte zal tot en met woensdagochtend aanhouden.

Stefan Fieremans, Dreamland

In de buidel tasten

Dit weekend kondigt er zich dus een “koopclimax” aan en dat  betekent dat mensen hun geld gaan laten rollen. Cijfers van drie grote speelgoedverkopers vertellen ons dat er in de winkel of online  tussen de 19 euro en 40 euro uitgegeven wordt aan een cadeau.

Klassieke en minder klassieke toppers

Sinterklaascadeaus: ze zijn er in alle vormen, kleuren en formaten. Kinderen zijn tegenwoordig vooral gek op de “L.O.L. Surprise Ball”, “Hatchimals”, de nieuwste cd van K3 en “Fifa18 PlayStation” weten de speelgoedbonzen ons te vertellen. De absolute toppers zijn en  blijven vooral tijdloze klassiekers.

Opmerkelijk: bij Dreamland zijn er de afgelopen maand opvallend veel cadeaucheques verkocht. Een mogelijke verklaring is dat de Sint ze uitdeelt aan de “minder gelovige” kinderen. Zij kunnen er na hun examens dan zelf iets leuks mee gaan uitkiezen.

Goed nieuws voor de shopaholics

Voor wie niet genoeg van het shoppen krijgt, breekt er alvast een mooie periode aan eens Sinterklaas naar Spanje is teruggereisd. Op 10 december kondigt zich de eerste koopzondag van de eindejaarsperiode aan. Die krijgt een vervolg op 17 en 24 december, laat het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen ons weten.

Ook op zondag 31 december zullen winkels in sommige steden open zijn. Nadien is er tijd om een paar nachten uit te rusten, zodat de shopaholics onder ons zich vol energie op de winterkoopjes kunnen storten.  Daar wordt op 3 januari 2018 het startschot voor gegeven.

Meest gelezen