VRT

Dirigent Michael Seal: "Zeer succesvolle eerste repetitie met Thomas Vanderveken"

Michael Seal, de gastdirigent bij het Brussels Philharmonic, heeft zich na de eerste repetitie met Thomas Vanderveken op Twitter erg enthousiast uitgelaten over zijn interpretatie van het pianoconcerto van Grieg. Vanderveken speelt het concerto volgende week in De Bijloke in Gent. 

Sinds gisteren is Thomas Vanderveken met Brussels Philharmonic aan het repeteren in Flagey in Brussel. 

Vandaag beslist gastdirigent Michael Seal of Vanderveken goed genoeg is om volgende week het concerto van Grieg te spelen in Gent, maar na zijn tweets van gisteren en vanmiddag lijkt daar weinig twijfel over te bestaan.  "Erg succesvolle eerste repetitie van Grieg met Thomas Vanderveken en Brussels Philharmonic. Voor wie niet in België woont: hij is een tv-presentator die een jaar had om het (werk) onder de knie te krijgen en hij doet nu al fantastische dingen." 

Het repetitieproces van Thomas Vanderveken kunt u nog steeds volgen in "Thomas speelt het hard" op woensdagavond om 21.15 uur op Canvas en op de Facebookpagina van het programma. De afleveringen zijn ook te bekijken op VRT NU.

Meest gelezen