AP

Donald Trump: "Berichten over ontslag Tillerson zijn fake news"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op microblogsite Twitter alle geruchten over het ontslag van zijn minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson de kop ingedrukt. "De berichten over het ontslag van Tillerson zijn fake news", schrijft Trump.

Donald Trump heeft in een Twitterboodschap met klem ontkend dat het ontslag van minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson nakend is.

De Amerikaanse media schreven de voorbije dagen dat Trump zijn minister van Buitenlandse Zaken wil vervangen door de huidige CIA-directeur Mike Pompeo. De relatie tussen Trump en Tillerson is de voorbije maanden fors bekoeld. Niet enkel hun visie op het buitenlandse beleid loopt uiteen, ook op persoonlijk vlak lijkt er een haar in de boter te zijn gevallen.

Donald Trump is categoriek in zijn laatste Tweet. "De media speculeren dat ik Rex Tillerson al heb ontslagen of dat het ontslag van Tillerson weldra zou vallen. Dat is fake news. Hij gaat niet weg en hoewel we het niet altijd eens zijn, (Ik neem steeds de definitieve beslissing) werken we goed samen en wordt ons land opnieuw alom gerespecteerd."

Meest gelezen