Experiment loopt bijna faliekant af voor tv-presentatrice

Er zijn natuurlijk redenen waarom er vaak strikte veiligheidsvoorschriften zijn als men zich aan een wetenschappelijk experiment wil wagen. Toch leek men in het Australische tv-programma "Studio 10" begin deze week daarvoor weinig aandacht te hebben, toen wetenschapper Jacob Strickling de effecten van het mengen van vloeibare stikstof met cola kwam aantonen. Daarbij kreeg hij de hulp van gastvrouw Natasha Belling. Maar die leek niet echt goed te hebben opgelet en dat kwam haar bijna duur te staan.

Strickling had vooraf al getoond hoe het flesje gevuld met cola en vloeibare stikstof moest vastgehouden worden, voor het als een miniatuurraket te lanceren. "Maar ik was niet aan het kijken", antwoordde Belling, die daarna het flesje te snel omdraaide. Als een ongeleid projectiel schoot het flesje met enorme kracht de lucht in en miste het hoofd van de presentatrice slechts met een haar.

Belling klaagde daarna van gesuis in haar oren. Bovendien had ze ook nog een 2e keer geluk, omdat een tak van een nabije boom door het vliegende flesje gesneuveld was en op de grond, naast haar, gevallen was. Op sociale media reageerde men met afschuw over wat had kunnen gebeuren, mocht het flesje in het gezicht van Belling zijn terechtgekomen.

Roxy Jacenko, de andere gastvrouw van het programma, besefte na de uitzending maar al te goed dat men aan een kleine ramp ontsnapt was. "Het experiment was plezant, maar ik zal het nooit meer doen. Natasha heeft echt wel de schrik van haar leven opgelopen. Ook ben ik blij dat die tak niet op haar hoofd terechtgekomen is", aldus Jacenko op nieuwswebsite Daily Mail Australia.

Meest gelezen