Grootschalige drugshandel opgerold na arrestatie van man in Bilzen en vrouw in Alken

De lokale recherche van de politiezone Kanton Borgloon heeft met de arrestatie van een vrouw in Alken en een man in Bilzen een grootschalige handel in drugs opgerold. Dat maakte het Limburgse parket donderdag bekend.  

De speurders startten enkele weken geleden een onderzoek naar de verspreiding van drugs door een 39-jarige vrouw uit Alken en een 52-jarige man uit Bilzen. Huiszoekingen leverden de nodige bezwarende elementen op. De agenten vielen eerst binnen in Alken, waar ze speed en xtc-pillen aantroffen. Ze vonden ook aanwijzingen van de verkoop van drugs. Bij de huiszoeking in Bilzen kregen de speurders bijstand van een drugshond van de federale politie. Naast cannabis, speed, een handvuurwapen en het erectiemiddel Kamagra werd een zeer grote hoeveelheid xtc-pillen gevonden. Het parket besliste de vrouw en de man bij de onderzoeksrechter in Tongeren voor te leiden. Die besliste donderdag het tweetal aan te houden en op te sluiten. Het duo werd naar de gevangenis in Hasselt overgebracht. De lokale recherche van de politiezone Kanton Borgloon zet het onderzoek voort.

Meest gelezen