Kinderdagverblijf in Sint-Niklaas vindt glas in de bedjes

Het kinderdagverblijf Driekoningen klaagt dat een aannemer er op een onzorgvuldige manier werken uitvoert. Het personeel vindt maanden na de binnenwerken nog altijd glasscherven in de kinderbedjes. Dat wordt meteen opgeruimd, de kindjes lopen geen gevaar.

Er zijn al maandenlang renovatiewerken aan de binnen- en de buitenkant van het stedelijk kinderdagverblijf Driekoningen in Sint-Niklaas. Volgens schepen Marijke Henne is de aannemer daarbij onzorgvuldig te werk gegaan. De binnenwerken zijn al twee maanden afgelopen, maar het personeel vindt nog altijd glasscherven, tot in de kinderbedjes toe.

De ouders van de kinderen zijn bezorgd, maar de kinderen zijn altijd in veiligheid geweest, verzekert schepen Henne. "Er zijn nooit kindjes in een bedje gelegd waar glas in lag. Dat controleren de kinderverzorgsters telkens erg grondig."

"We hebben de aannemer veelvuldig gevraagd dat hij de scherven zou opruimen, maar we wachten daar nu niet meer op en gaan zelf die schoonmaakwerken uitvoeren omdat het dringend moet gebeuren." 

Er zijn onder meer glazen stenen uitgebroken "waarbij glassplinters overal verspreid raakten". "De aannemer bleek niet te vatten dat het hier om de renovatie van een kinderdagverblijf ging, waar voorzichtigheid is geboden. De stad heeft hier heel wat schade geleden."

De werkzaamheden hadden eind juni af moeten zijn, maar ze zijn nog altijd aan de gang. De stad heeft de aannemer al twee keer in gebreke gesteld.

In het kinderdagverblijf worden een zestigtal kinderen opgevangen. Tijdens de werken binnen verhuisde de helft van de kinderen tijdelijk naar een ander kinderdagverblijf. Sinds begin oktober zijn alle kindjes er terug.

 

Meest gelezen