Klacht voor corruptie tegen omstreden Stéphane Moreau 

Er loopt een nieuwe klacht tegen topman van Nethys, Stéphane Moreau. In 2012 zou hij toenmalig federaal magistrate Nadine Jamar gevraagd hebben om het proces tegen Tecteo (nu Publifin) te beïnvloeden in ruil voor een veilige positie voor haar zoon in het bedrijf. Het parket van Luik vraagt nu om hem naar de correctionele rechtbank door te verwijzen. Moreau "ontkent met klem" en reageert met een klacht wegens laster en eerroof.

Een etentje van Nadine Jamar, haar schoonzoon en Stéphane Moreau in 2012 eindigde in ruzie toen Moreau een voorstel op tafel legde. Hij vroeg Jamar om een goed woordje bij onderzoeksrechter Philippe Richard. In ruil zou hij ervoor zorgen dat haar schoonzoon zeker is van zijn positie bij Tecteo (nu Publifin, met een dochterbedrijf Nethys, waar Moreau nog steeds aan het roer staat) . Alleszins, zo beweert Jamar, want Moreau noemt het een "nieuwe valse getuigenis".  De rechtbank in Luik zal maandag beslissen of Moreau naar de correctionele rechtbank verwezen wordt.

De raadkamer heeft intussen een beslissing in de zaak uitgesteld omdat er bijkomend onderzoek is gevraagd.

Moreau moest al eerder ontslag nemen als burgemeester van Ans en gaf zijn rol bij de PS op na het Publifinschandaal eind 2016. Hij zou als CEO van Publifin onterechte vergoedingen hebben ontvangen.  

Meest gelezen