Londense politie niet gecharmeerd door blote billen van prins Harry

Er mag al eens gelachen worden met het koningshuis. Maar blijkbaar niet te veel, zeker als het gaat om het Britse koningshuis. Dat mocht straatkunstenaar Pegasus ondervinden, toen hij zijn creatieve inspiratie van de laatste vrijgezellenavond van prins Harry en Meghan Markle neertekende. Toen hij met het resultaat, dat hij op zijn bestelwagen had aangebracht, in Londen begon rond te rijden, bleek de plaatselijke politie al snel minder gecharmeerd.

Iedereen herinnert zich nog wel de naakte uitspattingen van prins Harry in augustus 2012, toen zijn blote billen de wereld rondgingen, nadat celebritywebsite TMZ foto’s van een wild feestje in zijn bezit gekregen had. Die billen, zij het in getekende vorm, ziet Pegasus nu opnieuw tijdens Harry’s vrijgezellenavond, ergens in mei volgend jaar opduiken. 

Pegasus op nieuwswebsites Mashable en The Evening Standard: "De laatste tijd gedraagt Harry zich nogal voorbeeldig. Maar dat was vroeger wel anders. Zijn vrijgezellenavond was een mogelijkheid om nog eens terug te denken aan dat wilde verleden. Markle wilde ik een Madonna-look geven, meer bepaald die van haar hit "Like a virgin". Aangevuld met de nodige ‘boy toy’-accessoires. Ik denk dat zij zich daar wel in kan vinden."

Maar rondrijden met het kunstwerk op een bestelwagen in de buurt van Westminster Abbey, Travalgar Square en Bond Street was voor de Londense politie een brug te ver. Pegasus: "Ze wilden het rondrijden duidelijk een halt toeroepen. Dat ik de verloving aan het vieren was, daar hadden ze weinig oren naar. "Vind je dat nu echt grappig?", zeiden ze. Ze verboden me om zo verder te rijden." Er volgde dan ook een zedige bedekking van het kunstwerk:

"Ik ben heus wel een grote fan van de koninklijke familie en bewonder hen zelfs. Ook al besef ik dat mijn werk nogal cru kan overkomen en eerder het gevolg is van de gekke kronkels in mijn hersenen. Maar ik hou wel van humor met een knipoog", aldus Pegasus nog.

Meest gelezen