Loting WK: Iraanse televisie censureert "te sexy gastvrouw" in live-uitzending

De voetbalfans in Iran hebben de integrale uitzending van de loting voor het WK in Rusland in 2018 niet te zien gekregen. De staatstelevisie in het sportgekke land was van oordeel dat de gastvrouw Maria Komandnaja te sexy gekleed was tijdens de uitzending.

In Iran hebben miljoenen voetbalfans vrijdagmiddag de slechts een gedeelte van de loting voor het WK Voetbal in Rusland te zien gekregen. De staatstelevisie heeft een deel van de uitzending gecensureerd.

De kijkers kregen enkel de loting zelf in de concertzaal van het Kremlim te zien. Eerder deze week lanceerden Iraanse voetbalfans een oproep aan presentatrice Maria Komandnaja om geen onthullende kledij te dragen.

De Iraanse staatstelevisie IRIB heeft een strenge censuurdienst die nakijkt of de islamitische kledijvoorschriften in de uitzendingen worden nageleefd. De programma's worden meteen onderbroken wanneer niet aan de voorschriften wordt voldaan.

Meest gelezen