Staatssecretaris Theo Francken wil jihadronselaar Malika El Aroud het land uit    

Nadat het hof van beroep de Belgische nationaliteit van Malika El Aroud afnam, laat N-VA staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zijn administratie onderzoeken of het mogelijk is om haar het land uit te zetten.

De 58-jarige Malika El Aroud werd in ons land in 2010 veroordeeld tot acht jaar cel omdat ze jonge Brusselse moslims had geronseld voor de strijd in Afghanistan. Na een lange procedure heeft het hof van beroep haar Belgische nationaliteit afgenomen. Dat berichtte De Standaard vanmorgen en het nieuws werd aan onze redactie bevestigd. Vanaf nu heeft de vrouw enkel nog de Marokkaanse nationaliteit.

De zogenoemde "zwarte weduwe van de jihad"

El Aroud wordt ook de zwarte weduwe van de jihad genoemd, omdat haar 2
echtgenoten jihadstrijders waren die omkwamen in de strijd.  Ze zat na
haar veroordeling haar straf uit en is sinds vorig jaar weer vrij.  Nu ze
geen Belg meer is, zou ze makkelijker het land kunnen worden uitgezet.
Maar of dat zal gebeuren, is nog niet zeker. Staatssecretaris Theo
Francken laat zijn administratie daartoe de mogelijkheden onderzoeken.
 

Meest gelezen