Minder belastingen op Brussele bouwgronden

De Brusselse regering past de registratierechten aan voor wie een bouwgrond koopt in Brussel. Ze wil zo meer Brusselaars de kans geven om een eigen woning in Brussel te bouwen.

Wie vanaf vandaag een bouwgrond koopt in het Brussels Gewest, zal daarop minder belastingen moeten betalen. Op de eerste 87.500 euro zullen nieuwe eigenaars namelijk geen registratierechten moeten betalen. Dat is meteen goed voor een besparing van 11.000 euro.

De belastingverlaging geldt niet voor grote nieuwbouwprojecten. Ze is enkel van toepassing op bouwgronden tot 250.000 euro. Het gewest wil zo meer Brusselaars de kans geven om een eigen huis in Brussel te bouwen. In Brussel bezit nu 39% van de inwoners een eigen woning. In Vlaanderen is dat 71%.

Een jaar geleden werden de belastingen op het aankopen van een woning ook al verlaagd.

Meest gelezen