Videospeler inladen...

Minstens één arbeider omgekomen bij explosie in chemiebedrijf in Japan

In de stad Fuji, aan de voet van de bekende berg, is er een ontploffing geweest in de chemiefabriek Arakawa Chemical Industries. Een 64-jarige arbeider is dood teruggevonden, en elf anderen raakten gewond van wie drie ernstig. Er zou geen gevaar zijn voor de volksgezondheid maar toch is de omgeving meteen ontruimd.

Volgens de verantwoordelijken van Arakawa Chemical Industries fabriceert het bedrijf bijproducten voor printerinkt en voor de productie van papier. Er werd niet toegelicht wat precies de aard van die producten is. Een anonieme getuige bevestigde wel aan persagentschap AFP dat er geen gevaar is voor milieuschade.

De hulpdiensten hebben wel meteen het fabrieksterrein ontruimd en de brandweer werd massaal gemobiliseerd.

De stad Fuji, aan de voet van de bekende Fuji Yama, ligt een 100-tal kilometer ten westen van de hoofdstad Tokio.

Meest gelezen