Dossier: Afslanking provincie Vlaams-Brabant vanaf 1 januari

Vanaf 1 januari 2018 kunnen provincies geen subsidies geven voor cultuur of jeugdgerelateerde activiteiten. Heel wat verenigingen zijn ongerust over hun voortbestaan, nu de provincies worden afgeslankt. In Vlaams-Brabant is er onzekerheid of de provinciale muziekwedstrijd voor jonge muzikanten.

Op zaterdag 2 december vindt in Leuven de finale plaats van de tiende editie van Rockvonk.  Dat is een muziekwedstrijd van de provincie Vlaams-Brabant voor jonge muzikanten. 

Op 1 januari 2018 verhuist ondermeer de bevoegdheid cultuur van de provincies naar Vlaanderen. Veel verenigingen zoals koren, fanfares, toneelverenigingen en muziekfestivals vrezen dat ze de komende jaren minder subsidies zullen krijgen.

De organisatoren van Rockvonk vreesden dat deze tiende editie meteen ook de laatste editie zou zijn. Maar minister van cultuur en jeugd Sven Gatz zegt de wedstrijd wél te behouden. "Onze vzw 'Poppunt' zal ook die kleinere, regionale festivals en rockrally's overnemen", zegt Gatz.

Finale editie 2017 in Het Depot

Morgen, zaterdag 2 december, treden de zeven finalisten van dit jaar op in Het Depot in Leuven. Linde, Major, Capibara, Rewind Productions, Soundrascalz, She Bad en Sitse zullen er het beste van zichzelf geven. Voor tickets en info kan je terecht op www.rockvonk.be.

Meest gelezen